Neden ev yapımı yoğurt tüketmeliyiz? - Doğal Maya

Neden ev yapımı yoğurt tüketmeliyiz?

Neden ev yapımı yoğurt tüketmeliyiz?




Ürün Detay

Yoğurdu evde yapmaya uğraşmak yerine marketten alsak OLMAZ mı? HAYIR OLMAZ!!!!

Market  yoğurtlarında ki katkı maddelerini, kıvam artırıcıları bir tarafa bırakın, asıl bu yoğurtlarda canlı bakteri kültürü bırakılmadığı için tercih edilmemelidir.

Birazdan sıralayacağım tüm faydalar içinde canlı kültürlerin yaşadığı ev yapımı yoğurtlarda geçerlidir.

NEDEN EV YAPIMI YOĞURT TÜKETMELİYİZ:

1- YOĞURT BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR.

Yapılan araştırmalara göre günde iki kase yoğurt tüketenlerin tüketmeyenlere oranla bağışıklık sistemleri daha kuvvetlidir. Yoğurdun içindeki canlı bakteri kültürleri kandaki beyaz kan hücrelerini güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı etkinliklerini arttırıyor.

2-YOĞURT KOLON KANSERLERİNİN ÖNLENMESİNDE ETKİLİDİR.

İçindeki lactobakterilerin kolon kanserini önlediği kanıtlanmıştır.

3- YOĞURDUN HAZMI SÜTTEN KOLAYDIR.

Bebeklerin tanıştığı ilk ek gıdadır. Laktoz veya protein alerjisi olan kişiler bile kolayca yoğurt tüketebilir. Mayalanma sırasında süt proteini fermantasyona uğrayarak kolay sindirilir hale gelir. Bu sebeple yoğurda “Baştan sindirilmiş gıda” da denir.

4-  YOĞURT HEM ÇOCUKLAR HEM YAŞLILAR İÇİN ÖNEMLİDİR.

Çocuklar için protein yağ karbonhidrat ve mineral açısından dengeli harika bir besindir. Üstelik yeme konusunda en seçici olanların bile sevdiği tat ve dokuda olan ender yiyeceklerdendir. Orta yaşın üstündeki kişilerin bağırsakları ise hassaslaşır çünkü laktaz azalmıştır. Bu yüzden yoğurt onlar için de çok değerli bir besindir. İleri yaşlarda bağırsak florasında bifidus bakterisi azalır ki bu toksin üretimini arttırır. Bazende kanser yapan bakterilerin artmasına sebep olabilir. Bu yüzden yaşlılar için düzenli yenen aktif kültürlü yoğurt çok önemlidir.

5- YOĞURT SİNDİRİM SİSTEMİ ENFEKSİYONLARININ TEDAVİSİNDE İLAÇ DEĞERİNDEDİR.

İster viral ister alerjik olsun sindirim sistemi problemlerinde yoğurda başvurun. Özellikle ishalin tedavisinde daha az laktoz daha çok laktaz içerdiği için yoğurt bolca kullanılır.

6- ANTİBİYOTİK KULLANANLAR MUTLAKA YOĞURT YEMELİDİR.

Yoğurt antibiyotiklerin dost bakteriler üzerindeki yıkıcı etkisini azaltır. Antibiyotikler elbette sadece zararlı bakterileri değil bağırsak florasındaki dost bakterileri de öldürür. Düzenli olarak canlı bakteri kültürü içeren yoğurt tüketilmesi zararlı bakterilerin bağırsak florasını ele geçirmesini engeller.

1999 yılında Amerikan Pediatri Derneğinin yaptığı bir araştırmaya göre yoğurttaki lactobasiller antibiyotiklerin yol açtığı ishallerin önlenmesinde etkilidir.  Bu nedenle antibiyotik kullananlara kullanım süresi boyunca ve sonrasında en az iki hafta daha, günde bir porsiyon yoğurt tüketmeleri tavsiye edilir.

7- UYKU DÜZENLEYİCİDİR.

Yatmadan yarım saat önce yenilen bir kase yoğurt uyumaya yardımcı olur.

8- MANTAR ENFEKSİYONLARINI ÖNLER.

Kadınlar için hayatidir. Vajinal mantar kolonilerini azalttığı ve böylece vajinal mantar enfeksiyonlarını önlediği tespit edilmiştir.

9- YOĞURT MÜKEMMEL BİR PROTEİN VE KALSİYUM KAYNAĞIDIR.

250 gr. yoğurt pek çok insanın günlük protein ihtiyacının %20 sini karşılar.  Aynı miktarda alınan sütten %20 daha fazla kalsiyum içerir. Ayrıca sütün daha iyi hazmedilmesini sağlayarak içerdiği kalsiyumun daha iyi kullanılmasına da yardımcı olur.

10-  GERÇEK BİR B2 B6 VE B12 KAYNAĞIDIR.

Bu sayede zeka ve hafızayı keskinleştirir. Hem B vitamini açısından zengindir hemde diğer besinlerce sağlanan B vitamininin emilimini arttırır.

11-  BALIK KADAR FOSFOR İÇERİR.

Hücrelerdeki enerji üretimine yardımcı olur. Vücutta hücre yenilenmesinde önemli bir etkendir.

12- YOĞURT ZAYIFLATIR.

Hem diyetlerde bozulan sindirim sistemini rahatlattığı hem de az kalori ile dengeli beslediği için yoğurt tüm diyetlerde mutlaka kullanılır.